Zavidovićki robotičari četvrti u BIH!

Novosti 12.06.2024


Tim MUSHROOMS iz Stem Akademije Zavidovići ostvario izvanredan rezultat na Državnom prvenstvu BIH iz robotike

U nedjelju, 9. juna 2024. godine, u Zenici, u Areni Husejin Smajlović, održano je Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine iz robotike, okupljajući vrhunske robotičare iz cijele zemlje. Među brojnim talentiranim ekipama, posebno se istakla ekipa MUSHROOMS iz Stem Akademije Zavidovići. 

Ova ekipa, sastavljena od Davuda Ćatića, Farisa Karahasanovića i Armama Zećića, pokazala je izvanredno umijeće i stručnost, te ostvarila impresivan uspjeh na takmičenju. U kategoriji junior, od ukupno 19 ekipa, tim MUSHROOMS je zauzeo četvrto mjesto u Bosni i Hercegovini.

Njihov najveći uspjeh došao je u drugom krugu takmičenja, kada su postigli nevjerovatnih 120 bodova za svega 84 sekunde, što je neosporno najbrže kompletiranje postavljenog zadatka na ovom prvenstvu. Njihova preciznost, brzina i tehnička vještina očarali su publiku i žiri, te ih svrstali među najbolje robotičare u zemlji.

Ovaj izvanredan rezultat nije samo dokaz talenta i predanosti članova tima MUSHROOMS, već i testament izuzetnom radu i podršci Stem Akademije Zavidovići. Njihova posvećenost razvoju mladih talenata u oblasti robotike nastavlja da inspiriše i motiviše generacije budućih inženjera i tehnoloških lidera.

Ekipa PACMAN sastavljena od Jahje Saničića, Danisa Mustafića i Lejle Silajdžić pokazala je odličnu spremu izvršavajući dodatni zadatak iznenađenja na dan takmičenja, što im je obezbijedilo dodatne bodove.

Stem Akademija Zavidovići i njeni timovi PACMAN i MUSHROOMS s ponosom nastavljaju da postavljaju standarde izvrsnosti u oblasti robotike u Bosni i Hercegovini, ostavljajući dubok i trajan utisak. Našim takmičarima želimo puno sreće na narednom takmičenju!


 




Explide
Drag