Uspješno završen projekat "Business Plus"

Novosti 15.05.2024


Razvojna agencija Zavidovići (RAZ) uspješno je okončala implementaciju projekta "Business Plus", podržanog kroz zajedničku grant šemu koju implementiraju Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta (FMRPO) i Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH u okviru projekta “Boljom upravom do bržeg ekonomskog rasta”.

Implementacija projekta je trajala četiri mjeseca, a aktivnosti su bile usmjerene na unaprijeđenju poduzetničkog ambijenta za poduzetnike i poduzetnice, odnosno, start-up kompanije. 

Kao rezultat projekta, održana su tri ciklusa obuka: Poduzetnička akademija, Pisanje biznis Plana te Marketing i promocija, a na kojoj su pored mladih poduzetnika i poduzetnica iz Zavidovića učestvovali i poduzetnici iz drugih gradova, dok su prethodno održane i interne obuke za uposlenike Agencije.

Osim navedenog, kroz projekat "Business Plus" je u prostoru Agencije uspostavljena i co-working kancelarija za novoosnovne kompanije, kao i internet stranica - virtuelni inkubator na koji će se svi poduzetnici moći besplatno registrovati, te imati pristup javnim pozivima, bazama podataka i drugim resursima.




Explide
Drag