Održan Zavidovićki sajam 2023

Održan Zavidovićki sajam 2023

Održan Zavidovićki sajam 2023

Jučer je u okviru manifestacije obilježavanja 15. septembra – Dana Grada Zavidovići zvanično otvoren i “Zavidovićki sajam 2023”.

Cilj sajma je promocija i podrška poljoprivrednim proizvođačima i njihovim proizvodima, a posjetioci će u toku današnjeg dana imati priliku upoznati se sa širokim spektrom proizvoda koji su proizvedeni na lokalnom području.

Brojni domaći proizvođači okupili su se ispred zgrade Gradske uprave Zavidovići, a gdje su postavljeni štandovi sa domaćim proizvodima i rukotvorinama.

Sajam je otvorio direktor Razvojne agencije Zavidovići (RAZ) Ajdin Polić, a koji se zahvalio prisutnima na dolasku i izlagačima, te istakao značaj manifestacije i promocije lokalnih proizvoda.

On se zahvalio i gradonačelniku Hašimu Mujanoviću na podršci za organizaciju ovog događaja, a zahvalnice su uručene i drugim prijateljima sajma.

Obzirom da je sajam prodajno-izložbenog karaktera to je ujedno prilika i da se da konkretna podrška lokalnim proizvođačima, a organizator je pripremio i bogat zabavni program.

Osim toga, posjetioci su imali priliku degustirati i gastro stol sa raznovrsnom ponudom te družiti se s lokalnim proizvođačima, čuti njihove priče i saznati više o njihovom radu i procesu stvaranja tih proizvoda.

Zavidovićki sajam, kao i slične aktivnosti čiji je nosioc Razvojna agencija Zavidovići, nastao je kao potreba poljoprivrede da iskaže svoje potencijale i perspektive razvoja kroz direktni kontakt s potrošačima, ali i kao evolucija izložbi “Lokalni zavidovićki proizvod” koje su prerasle svojim sadržajima u sajam.

Zahvaljujemo se medijskim pokroviteljima sajma (Smart TV, Z-portal, NTVic Kakanj, Radio 1503 Zavidovići, Mreža mira, agroklub.ba), sponzorima sajma (Tima-tex doo, Datax accounting, Delta-H HM doo, Advokat Samir Karahasanović, Ambasada Lokalne Demokratije, Obrt Džebić, Udruženje samostalnih privrednika, Udruženje poljoprivrednih proizvođača Agrodolina, Mali Farmer) te vam u nastavku donosimo i fotogaleriju.

 

Close