Prijavi se na Social Impact Award 2022

Prijavi se na Social Impact Award 2022

Prijavi se na Social Impact Award 2022

Prijavi se za Social Impact Award, osiguraj finansijsku i mentorsku podršku za svoju ideju i besplatno učešće na Međunarodnom SIA samitu u Beču gdje ćeš se družiti sa društvenim preduzetnicama i preduzetnicima iz 15 država.

Prijave su otvorene do 11.5.2022. godine.

Social Impact Award (SIA) je tvoja prilika da osvojiš preko 42 000 KM i svojom idejom napraviš društvenu ili ekološku promjenu zajedno sa preko 150 mladih širom svijeta. Prijavi svoj društveno odgovorni projekat samostalno ili u grupi.

ŠTA JE SIA?

Social Impact Award osnovao je 2009. godine Institut za preduzetništvo i inovacije koji djeluje u sklopu Fakulteta za biznis i ekonomiju u Beču. Program koordinira Impact Hub u Beču, u saradnji sa lokalnim partnerima u Albaniji, Austriji, Bosni i Hercegovini, Gruziji, Grčkoj, Hrvatskoj, Češkoj, Mađarskoj, Makedoniji, Rumuniji, Rusiji, Srbiji, Slovačkoj, Sloveniji, Španiji, Švedskoj, Švajcarskoj i Tunisu. Pogram nudi svim učesnicama i učesnicima besplatnu seriju radionica za razvoj ideja i sticanje novih znanja, kao i priliku da se upoznaju sa lokalnom zajednicom društvenih preduzetnica i poduzetnika. Social Impact Award u Bosni i Hercegovini provodi Startup studio u saradnji sa Sparkasse bank.

ŠTA TE OČEKUJE?

U Bosni i Hercegovini ćemo izabrati 12 finalistica i finalista koji će dobiti mentorsku i finansijsku podršku do 500 KM za testiranje svoje ideje. Nakon toga, komisija će odlučiti koje su tri najbolje ideje, a o četvrtoj će odlučiti glasovi zajednice.

Četiri najbolje ideje će dobiti: dodatnih 2.000 KM, mentorsku podršku, besplatno učešće na Međunarodnom SIA samitu u Beču i priliku da pitchuju za zajedničko ulaganje i početni kapital do 40.000 KM.

KAKVE IDEJE PODRŽAVAMO?

Nagrada je namijenjena mladima koji žele na inovativan način rješavati društvene ili ekološke izazove. Ako želiš pokrenuti kuhinju za beskućnike, testirati inovativne metode učenja, razviti web stranicu za organizovanje radnih akcija u zajednici ili nešto sasvim novo i drugačije, ovo je poziv za tebe! Inspiraciju za svoju ideju možeš pronaći i u videima prošlogodišnjih pobjednica i pobjednika SIA Impact Award 2021.

Do 10.5. smo na raspolaganju da odgovorimo na sva pitanja i pomognemo ti da što bolje popuniš aplikaciju. Pitanja ćeš moći postaviti kroz aplikaciju, vidjet ćeš kako kada već kreneš s popunjavanjem.

KRITERIJI ZA UČEŠĆE

  • Mlade osobe od 17 do 30 godina.
  • Podržavamo pojedinke ili pojedince, neformalne grupe od 2 do 3 članice ili člana, te društvene biznise.
  • Projekat ili inicijativa treba da rješava društveni ili ekološki problem.
  • Prijave su otvorene za ideje koje još uvijek nisu implementirane, kao i za ideje u ranoj fazi implementacije. Ideje starije od 1. januara 2021. godine ne mogu učestvovati na takmičenju.
  • Prije prijave na SIA takmičenje, projekti ne smiju primiti formalnu startup podršku od treće strane koja prelazi vrijednost od 6.000 KM (anđeoske investicije, grantovi, nagrade).
  • Osim pobjedničkih, projekti koji su učestvovali na SIA takmičenju prošle godine mogu ponovo konkurisati, ukoliko ispunjavaju ostale kriterije.

PRIJAVI SE najkasnije do 11.5.2022. godine.

Ako trebaš više informacija, recimo koji su koraci i šta komisija ocjenjuje, sve to možeš naći na SIA web stranici, a ako imaš pitanja piši nam u loncu, baš ovdje ispod ovog teksta.

U nastavku pogledaj ko su pobjednice i pobjednici Social Impact Award 2021 i saznaj više o njihovim idejama:

Calvaria - Ema Hadžić, Sumeja Hadžalić i Faruk Gutić

HeLife - Nerina Čengić, Ajla Beća, Kanita Obhođaš, Izeta Redžepi i Hazrin Redžepi,

EcoMoney - Maida Hodžić, Mahir Korać i Ishak Kazić,

Tuttora - Amela Jahić, Hena Musić i Hamza Čengić - pobjednici s najvećim brojem glasova zajednice

Close