Javni poziv za unapređenje industrijske resursne efikasnosti i cirkularnih lanaca vrijednosti u poljoprivredno-prehrambenom sektoru

Javni poziv za unapređenje industrijske resursne efikasnosti i cirkularnih lanaca vrijednosti u poljoprivredno-prehrambenom sektoru

Javni poziv za unapređenje industrijske resursne efikasnosti i cirkularnih lanaca vrijednosti u poljoprivredno-prehrambenom sektoru

U okviru projekta EU4AGRI-Recovery, koji finansira Evropska unija, objavljen je Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za mjeru podrške investicijama za unapređenje industrijske resursne efikasnosti i cirkularnih lanaca vrijednosti u poljoprivredno-prehrambenom sektoru vrijedan 2,8 miliona KM.

Kroz ovaj Javni poziv Evropska unija će podržati poljoprivredno-prehrambene poslovne subjekte koji žele da svoje poslovanje usmjere na resursno efikasnu i čistiju proizvodnju putem zelenih, digitalnih i cirkularnih poslovnih modela, sa ciljem postizanja održive poljoprivrede, kontrolisane upotrebe prirodnih resursa i uvođenja dobrih praksi.

Na Javni poziv mogu se prijaviti obrti, samostalni preduzetnici, zadruge i mikro, mala i srednja preduzeća koja se bave preradom poljoprivrednih proizvoda ili primarnom poljoprivrednom proizvodnjom, te koja su registrovana najkasnije jednu godinu prije objave ovog Javnog poziva.

U okviru Javnog poziva na raspolaganju su 2,8 miliona KM, a sredstva podrške po jednoj prijavi mogu iznositi od 20.000 KM do 80.000 KM. Obavezno finansijsko učešće podnosioca prijave iznosi 15% ukupne vrijednosti prihvatljivih troškova projekta.

Prijave na Javni poziv se mogu podnijeti od 13. septembra 2022. godine, a krajnji rok za podnošenje prijava je 14. oktobar 2022. godine, do 17:00 sati.

Prijave se podnose isključivo putem elektronskog sistema dostave prijava https://javnipoziv.undp.ba/ koji je obezbijedio EU4AGRI projekat. Dostavljanje prijava u bilo kojem drugom formatu (e-mail, pošta, fax i sl.) nije prihvatljivo te prijave dostavljene na taj način neće biti uzete u razmatranje.

Instrukcije za korištenje online platforme mogu se pronaći na: https://javnipoziv.undp.ba.

Svi zainteresovani mogu pristupiti Javnom pozivu putem oficijelne web stranice projekta: www.eu4agri.ba.

Promocija Javnog poziva će se raditi putem društvenih mreža i kroz realizaciju infosesija u nekoliko gradova u BiH. Mjesta i termini održavanja infosesija će biti objavljeni na oficijelnoj stranici projekta www.eu4agri.ba. Prva online INFO sesija bit će održana u petak, 09. septembra u 11:00 sati, putem Facebook stranice EU4AGRI.

Dodatna pitanja u vezi poziva mogu se dostaviti putem formulara za pitanja na web stranici projekta https://eu4agri.ba/postavi-pitanje u periodu od 12.09. do 07.10.2022. godine, do 16:00 sati. Na sva pitanja koja stignu prije ili poslije navedenog roka neće se odgovarati.

Izvor: zdk.ba

Close