JAVNI POZIV ZA PRIJEM U POSLOVNI INKUBATOR

Broj: 67/19

Dana: 15.04.2019.godine

 

Na osnovu člana 37. stav 15. Statuta Razvojne agencije Zavidovići te Pravilnika o inkubiranju u Poslovnom inkubatoru Zavidovići direktor RAZ d.o.o. raspisuje:

JAVNI POZIV ZA PRIJEM U

POSLOVNI INKUBATOR ZAVIDOVIĆI

 

I

Predmet poziva je prikupljanje zahtjeva za davanje u zakup kancelarijskih, skladišnih i radioničkih poslovnih prostora u objektima Poslovnog inkubatora Zavidovići-Radnička 13

II

Na raspolaganju su sljedeći poslovni prostori:

Kancelarijski poslovni prostor površine………….…………………….………… 25,00 m2

Radionički prostor površine……..…………………………………….………… 150,00 m2

Skladišni poslovni prostor površine……………………………………………….25,00 m2

Skladišni poslovni prostor površine……………………………………………….25,00 m2

III

Zahtjev za zakup prostora mogu podnijeti poduzetnici državljani BiH čija je djelatnost registrovana u Zavidovićima, koji su pokrenuli postupak registracije, start up firme koje će u roku od mjesec dana pokrenuti proces registracije i oni čija registracija nije starija od 6  mjeseci.

IV

Poslovni prostori se, u zakup, izdaju na period od 1 godine, sa mogućnošću produženja ugovora do maksimalno 4 godine boravka. Visina stanarine je definisana aktima Agencije i kreće se od 1,50 KM/m² u prvoj godini, do 2,50 KM/m² u zadnjoj godini boravka.

V

Poslovni inkubator predstavlja organizovan sistem za podršku novoformiranim (mikro, malim i srednjim) preduzećima i obrtima.

Sistem obuhvata:

– Prostor za rad,

– Upotrebu zajedničke infrastrukture i resursa,

– Korištenje različitih usluga koje Agencija: konsalting, mentoring,  pravna pomoć, kontakti sa strukovnim asocijacijama i udruženjima, zajednički nastup na sajmovima i drugo.

VI

Potencijalni kandidati trebaju ispuniti Obrazac prijave i isti poslati (mail ili pošta) ili donijeti lično u prostorije Razvojne agencije. Više informacija o kriterijima prihvatljivosti i uslovima inkubiranja možete pročitati u Pravilniku o inkubaciji koji je, kao i obrazac prijave, dostupan na internet stranici Razvojne agencije (www.raz.ba) i Općine Zavidovići (www.zavidovici.ba). Dodatne informacije možete dobiti i slanjem upita na e-mail Agencije: info@raz.ba ili pozivom na broj: 032/878-404.

Poziv je otvoren trajno ili do popune poslovnih prostora.

Uslovi i kriteriji za započinjanje procesa inkubacije i sve ostale odredbe povezane s inkubacijom definirani su Pravilnikom o inkubaciji.

 

DIREKTOR RAZ-a

dipl.oec. Aldin Šušić

Dostavljeno:

  1. Web stranica
  2. Web portali                                                                                                                                                                                      
  3. a/a

Pravilnik o inkubaciji u okviru poslovnog inkubatora Zavidovići

JAVNI POZIV ZA PRIJEM U POSLOVNI INKUBATOR

Obrazac prijave

Cjenovnik usluga inkubacije