ZVIJEZDA TURIZMA

ZVIJEZDA TURIZMA

ZVIJEZDA TURIZMA

Zvijezda turizma BiH je nagrada koju dodjeljuje Privredna/gospodarska komora FBiH za značajna ostvarenja u podizanju kvaliteta turističkih usluga, kao i doprionos razvoju i promociji turizma u Bosni i Hercegovini. Prijavite se za jednu od kategorija i postanite Zvijezda turizma BiH!

Industrija putovanja i turizma jedan je od najvećih privrednih sektora u svijetu, koji je u predpandemijskom periodu stvarao preko 10% svjetskog BDP-a i stvarao preko 300 miliona radnih mjesta. Neosporno je da je pandemija COVID-19 stvorila jedinstven izazov za turističku industriju, ali je isto tako izvjestan snažan oporavak u 2022. godini.

Nagrade u turizmu prepoznaju rad kompanija, organizacija i pojedinaca širom svijeta koji pozitivno utječu i inspiriraju turistički sektor kroz inovacije i znanje. Prateći trendove koje postavlja UN-ova Svjetska turistička organizacija (UNWTO), kroz promociju novih trendova u turizmu i podršku prema onima koji odgovorno, održivo i aktivno rade na razvoju turizma, izbor za Zvijezdu turizma BiH prepoznaje i nagrađuje djelovanje predstavnika industrije čija dostignuća služe kao inspiracija za konkurentan i održiv razvoj turizma na lokalnom, nacionalnom, regionalnom i međunarodnom nivou.

ZAŠTO SU NAGRADE U TURIZMU VAŽNE?

1. Jačaju ugled i prepoznatljivost brenda na lokalnom i internacionalnom nivou
Prva stvar o kojoj kupci razmišljaju kada žele kupiti proizvod ili uslugu jest pouzdanost i ugled pružaoca usluge. Biti dijelom promo-kampanje koja dolazi uz proces i selekciju najboljih u industriji omogućava i direktno doprinosi prepoznatljivosti brenda i podizanju povjerenja budućih kupaca.

2. Jačaju povjerenje stakeholdera i partnera
Nagrade u turizmu mogu pomoći pri razvijanju kvalitetnijih odnosa sa kupcima, investitorima, dobavljačima, partnerima i medijima. Osvajanje poslovnih nagrada doprinosi jačanju profila Vaše kompanije te povećanom interestu dobavljača i investitora.

3. Stimuliraju uposlenike/ice
Iako nagrade ne utiču direktno na naknade zaposlenima ili bonuse, one i dalje mogu biti odličan motivator za zaposlene, jer doprinose jačanju povjerenja u poslodavca. Nagrada će također poslužiti kao podsjetnik na naporan rad koji je uložen u razvoj turističkog proizvoda.

4. Privlače talente i kvalitenu radnu snagu
Nagrade povećavaju prestiž kompanije, koja na taj način postaje zanimljivija potencijalnim uposlenicima. Uzimajući u obzir nedostatak radne snage u turizmu ovo je veliki bonus za kompanije.

5. Otvara mogućnosti umrežavanja i novih partnerstava
Osvajanje nagrada je odličan način da upoznate druge poslovne lidere, posebno ako ste u industriji poput turizma, koja je vrlo konkurentna. Postoje mnoge mogućnosti umrežavanja koje dolaze s nagradama.

Izvor:  https://turizam.kfbih.com/

Close