Zenica Open 2024: Naša robotička avantura

Zenica Open 2024: Naša robotička avantura

Zenica Open 2024: Naša robotička avantura

Prošlog vikenda smo se sa svojom takmičarskom ekipom STEM polaznika upustili u uzbuđujuću avanturu na prvom otvorenom prvenstvu grada Zenica u robotici za djecu i mlade - Zenica Open 2024.

Ovaj jedinstveni događaj okupio je 20 ekipa iz Sarajeva, Tuzle, Zavidovića i Zenice. Naš tim od pet vrijednih učesnika, u sastavu: Lejla Silajdžić, Zein Porobić, Davud Ćatić, Faris Karahasanović i Arman Zečić, predstavljao je našu STEM Akademiju u kategoriji JUNIOR.

Zadaci su postavljeni pred nas prije dva mjeseca, a mi smo ih uspješno riješili pred publikom u sali zeničke Prve gimnazije. Bilo je impresivno vidjeti kako se 56 mladih robotičara suočava s izazovima koje su im postavili organizatori. Neki su pomjerali granice kreativnosti, dok su drugi briljirali u preciznosti izvršavanja zadataka.

Cilj ovog takmičenja bio je okupiti što više djece iz raznih gradova Bosne i Hercegovine i pokazati im zabavnu i edukativnu stranu robotike, programiranja i inženjerstva. Ovo je bilo naše prvo takmičenje, ali definitivno ne i posljednje.

Ponosni smo na naš tim i srećni zbog uspješnog učešća. Svaki član tima dao je svoj maksimum, pokazavši ne samo znanje već i timski rad i inovativnost.

Close