Upriličena svečana dodjela poljoprivredne mehanizacije i opreme iz projekta "PODRŠKE I UNAPREĐENJA POLJOPRIVREDNE PROIZVODNJE"

Upriličena svečana dodjela poljoprivredne mehanizacije i opreme iz projekta "PODRŠKE I UNAPREĐENJA POLJOPRIVREDNE PROIZVODNJE"

Upriličena svečana dodjela poljoprivredne mehanizacije i opreme iz projekta “PODRŠKE I UNAPREĐENJA POLJOPRIVREDNE PROIZVODNJE”

U poslovnom inkubatoru Razvojne Agencije Zavidovići upriličena je svečana dodjela poljoprivredne mehanizacije i opreme iz projekta PODRŠKE I UNAPREĐENJA POLJOPRIVREDNE PROIZVODNJE koji je zvanično započeo prije godinu dana sa projektnim prijedlogom prema Ministarstvu za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK.

Vrijednost projekta iznosi preko 68.000 KM, od čega je učešće korisnika u minimalnom iznosu od 40%.

Realizacija projekta, odnosno predviđenih aktivnosti započela je u septembru 2022 godine, te nakon objave javnog poziv za prikupljanje prijava, ocjene prijava, terenskog obilaska i potpisivanja ugovora sa odabranim korisnicima Agencija je pokrenula postupke javnih nabavki kako bi u konačnici, kako je i bilo predviđeno, izvršila nabavku potrebne poljoprivredne mehanizacije i opreme prema potrebama odabranih korisnika. Cilj ovakvog pristupa je da se poljoprivrednim proizvođačima pruži adekvatna podrška kako bi unaprijedili svoju proizvodnju, odnosno nabavila potrebna mehanizacija, oprema i priključci koja će na najbolji način  odgovoriti njihovim potrebama i na najbolji način pomoći razvoju njihovih aktivnosti.

Ovom prilikom korisnicima dodijeljena je nabavljena mehanizacija i oprema na korištenje, s tim da u narednim sedmicama očekujemo dodjelu i drugog dijela mehanizacije i opreme, a u svakom slučaju našim poljoprivrednim proizvođačima želimo puno puno sreće u radu te da im ova opreme adekvatno posluži u narednim godinama.

Ovom prilikom zahvaljujemo se u ime Agencije i korisnika projekta Ministarstvu za poljoprivedu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK i Gradonačelniku Hašimu Mujanoviću i službi za upravu poljoprivrede, vodoprivrede i komulanih poslova koji su prepoznali potrebe korisnika u ovom projektu.

Agencija u narednom periodu planira nove projekte podrške poljoprivredi, obzirom da nam je cilj da kroz naše projekte podržimo krajnje korisnike te da pružimo koliko je moguće veću podršku ne samo poljoprivredi, nego privredi kroz razvoj poduzetničke infrastrukture, kao i mladima kroz program STEM Akademije. Naša podrška je vidljiva kroz provedene aktivnosti u 2022 godini, koja je ujedno i finansijski najuspješnija godina Agencije od samog osnivanja 2006 godine. Agencija svoje kapacitete stavlja na raspolaganje našim sugrađanima, i ovom prilikom pozivamo ih da nas posjete u cilju uzajamne saradnje na projektnim aktivnostima kao i za svaki vid podrške.

Link video reportaže:

Foto galerija:

Close