Razvojna agencija Zavidovići započinje realizaciju projekta "Business Plus"

Razvojna agencija Zavidovići započinje realizaciju projekta "Business Plus"

Razvojna agencija Zavidovići započinje realizaciju projekta “Business Plus”

Razvojna agencija Zavidovići (RAZ) je započela realizaciju projekta "Business Plus"„ u sklopu projekta “Boljom upravom do bržeg ekonomskog rasta” (EGG2) kojeg uz podršku Vlade Kraljevine Norveške provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini (BiH), zajedno sa Federalnim ministarstvom razvoja, poduzetništva i obrta (FMRPO).

Program je usmjeren na podršku pružateljima usluga poslovne podrške u Federaciji Bosne i Hercegovine (FBIH) kako bi uspostavili nove ili osnažili postojeće linije poslovne podrške usmjerene ka malim i srednjim poduzećima (MSP), sa posebnim fokusom na start-up kompanije i mlade poduzetnike.

Jedna od ključnih projektnih aktivnosti usmjerena je na razvoj poduzetništva kroz, između ostalog, unapređenje i jačanje sistema poslovne podrške u Bosni i Hercegovini.

Kroz ovaj projekat Razvojna agencija Zavidovići će unaprijediti poduzetničku klimu u Zavidovićima i podržati razvoj novih poduzetničkih inicijativa, kao i doprinijeti razvoju vještina kompetencija malih i srednjih poduzeća, mladih poduzetnika i start-up kompanija.

Implementacijom ovog projekta će biti uspostavljen virtualni inkubator sa opremljenom coworking  kancelarijom za potrebe malih i srednjih preduzeća iz Zavidovića.

Projektom je predviđena i implementacija višednevnih obuka, odnosno, tri programa: Poduzetnička akademija, Pisanje biznis plana te Marketing i promocija, a planirano je da 30 mladih poduzetnika i start-up kompanija uzmu učešće i programima obuke.

Close