Promovisana prva generacija STEM polaznika u Zavidovićima

Promovisana prva generacija STEM polaznika u Zavidovićima

Promovisana prva generacija STEM polaznika u Zavidovićima

U subotu, 20. maja, u Velikoj sali Kulturno-sportskog centra Zavidovići održana je dodjela diploma prvoj generaciji polaznika STEM akademije u Zavidovićima. Oko 80-ero djece sedam mjeseci je pohađalo ovaj autorski inovativni obrazovni program, koji je razvila grupa stručnjaka u STEM oblastima koje je okupila Samra Mujačić, direktorica STEM akademije u BiH, a inače profesorica na Elektrotehničkom fakultetu u Tuzli. Ova ceremonija predstavlja vrhunac njihovih napora, predanosti i neumornog rada tijekom 28 sedmica nastave.

STEM područja danas imaju ključnu ulogu u našem svijetu, utječući na svaki aspekt našeg života. Naša sposobnost da rješavamo izazove, stvaramo inovacije i prilagođavamo se brzim promjenama zavisi upravo od razvoja i primjene STEM disciplina.

STEM edukacija, kao temeljni stup suvremenog obrazovnog sistema, predstavlja ključ za razvoj tehnoloških inovacija, otkrića i napretka. Naši genijalci su prošli kroz izazovne nastavne planove, stekli dragocjena znanja i vještine te su spremni nastaviti svoje obrazovanje u narednim nivoima. Ova generacija mladih predstavlja nadu za budućnost i nositelje pozitivnih promjena u našem društvu.

Tijekom njihovog obrazovnog putovanja, naši genijalci su pokazali iznimnu predanost učenju, kreativnost u rješavanju problema i želju za istraživanjem. Svojim radom, inspirirali su svoje kolege i nastavnike, postavljali su nove standarde izvrsnosti i istraživali neistražene teritorije znanja. Njihova postignuća nisu samo individualna, već su i rezultat timskog rada, suradnje i podrške koje su dobili od svojih mentora, porodica i prijatelja.

U današnjem svijetu, gdje tehnološki napredak igra ključnu ulogu u svakodnevnom životu, važno je imati stručnjake koji su opremljeni znanjem i vještinama potrebnim za suočavanje s izazovima budućnosti. Naši genijalci imaju potencijal da oblikuju našu budućnost, da stvaraju inovacije koje će poboljšati kvalitetu života i rješavati globalne probleme.

Danas obilježavamo uspjeh, jer su prešli dug put od prvih koraka u STEM edukaciji do ove svečanosti. Njihova postignuća nisu samo rezultat intelektualnih sposobnosti, već i njihove upornosti, hrabrosti da se suoče s izazovima i neumornog rada. Neka ova ceremonija bude podsjetnik na njihove nevjerojatne napore i neka im daje snagu da nastave s istom strašću i entuzijazmom u budućnosti.

Dragi diplomanti, čestitamo vam na ovom izvanrednom postignuću!

Video prilog u nastavku:

Fotogalerija u prilogu:

Close