Poziv za podnošenje zahtjeva za projekte podrške nezavisnih medija 2023

Poziv za podnošenje zahtjeva za projekte podrške nezavisnih medija 2023

Poziv za podnošenje zahtjeva za projekte podrške nezavisnih medija 2023

Ambasada Republike Češke u Bosni i Hercegovini sa zadovoljstvom objavljuje poziv za podnošenje zahtjeva za projekte podrške nezavisnih medija 2023.

Podrška nezavisnim medijima, novinarima i medijskom obrazovanju je dugoročni prioritet češke vanjske politike, kako u okviru multilateralnih aktivnosti, tako i kroz podršku konkretnih projekata u odabranim zemljama. Češka je jedan od osnivača Koalicije za slobodu medija, a od ove godine je i član njenog izvršnog odbora (više informacija na www.mediafreedomcoalition.org).

Uslovi za podnošenje zahtjeva za projekte podrške nezavisnih medija za 2023. godinu su sljedeći:

  • Podnosilac prijave mora biti subjekt koji je legalno registrovan u Bosni i Hercegovini, a čija je osnovna djelatnost rad u oblasti medija.
  • Prihvatljivi kandidati su nezavisni mediji, medijske agencije, neprofitne organizacije koje rade u oblasti medija, akademske institucije.
  • Podnosilac prijave može podnijeti samo jedan prijedlog projekta.
  • Projekti se moraju fokusirati na jednu od sljedećih tema:
  1. Promovisanje nezavisnosti medija i slobode govora.
  2. Medijsko obrazovanje.
  3. Borba protiv dezinformacija

Maksimalni iznos granta 500.000 CZK (cca 41.000 KM), iznos treba biti zaokružen. Grantovi se isplaćuju u KM. Aktuelni kurs 1,00 KM = 12,133 CZK. Finansijsko učešće u projektu je minimalno 5% od ukupne vrijednosti projekta (finansirane aktivnosti trebaju biti jasno navedene u formularu). Prihvata se i in-kind učešće u projektu sa strane realizatora projekta. Implementacija projektnih aktivnosti je od jula do oktobra 2023. godine.

Identifikacijiski formular mora biti ispunjen na engleskom jeziku, popunjen na kompjuteru, ovjeren i potpisan od strane ovlaštene osobe i dostavljen u elektronskom izdanju. Rok za prijavu: 19. april 2022. godine 12.00 sati (podne) u digitalnoj formi na development_sarajevo@embassy.mzv.cz.

Za dodatna pitanja obratite se Odjeljenju za razvojnu saradnju Ambasade Republike Češke u Bosni i Hercegovini tel. 033 587 052 ili pošaljite e-mail na development_sarajevo@embassy.mzv.cz.

Formular (XLS, 58 KB)

Izvor: https://www.mzv.cz/

Close