Objavljen Javni poziv za raspodjelu budžetskih prihoda iz naknada za priređivanje igara na sreću

Objavljen Javni poziv za raspodjelu budžetskih prihoda iz naknada za priređivanje igara na sreću

Objavljen Javni poziv za raspodjelu budžetskih prihoda iz naknada za priređivanje igara na sreću

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike objavilo je danas ponovljeni Javni poziv za raspodjelu prihoda ostvarenih u Budžetu Federacije BiH po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću.

Kako je saopćeno iz ovog ministarstva, ponovljeni Javni poziv za 2023. godinu fleksibilniji je u odnosu na prethodne, te podrazumijeva izmjene Pravilnika kojim se uređuje raspodjela sredstava iz prihoda lutrije, a vezane su uz ocjenu tehničke ispravnosti dokumentacije, odnosno na mogućnost pojašnjenja i otklanjanja eventualnih formalnih propusta.

- Relaksirali smo ovaj uvjet u Pravilniku kako dobri i projekti značajni za zajednicu ne bi bili eliminisani zbog propusta koji ni na koji način nisu pokazatelj kvaliteta projekta, kao što je nedostatak potpisa ili pečata, izostavljanje određenog podatka i tome slično. Ukoliko se utvrde određene nejasnoće u dostavljenoj dokumentaciji, Komisija je dužna od podnositelja zahtjeva zatražiti otklanjanje formalnih propusta ili dodatno pojašnjenje u vezi sa dostavljenom dokumentacijom. Podnositelji zahtjeva su dužni otkloniti formalne propuste ili dostaviti dodatno pojašnjenje najkasnije u roku od pet dana od dana prijema zahtjeva Komisije. Na ovaj način smanjit ćemo broj odbijenih aplikacija po osnovu tehničkih neispravnosti - pojasnio je federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić.

Dodao je i da je rok važenja Izvoda iz registra nadležnog Ministarstva pravde produžen sa tri na šest mjeseci kako bi svi oni koji su aplicirali prvi put istu dokumentaciju mogli iskoristiti i za ponovoljeni poziv, te će Ministarsto na zahtjev svih aplikanata izvršiti povrat dokumentacije, kako bi aplikante poštedjeli nepotrebnih troškova.

Sve neophodne informacije vezane za prijavu na javni poziv, kao i tekst javnog poziva dostupni su na linku: https://fmrsp.gov.ba/ponovni-javni-konkurs-za-finansiranje-projekata-i-programa-iz-sredstava-dijela-prihoda-ostvarenih-u-budzetu-fbih-po-osnovu-naknada-za-priredjivanje-igara-na-srecu-za-2023-godinu/, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Izvor: https://fbihvlada.gov.ba/

Close