Javni poziv Danube Region Programa

Javni poziv Danube Region Programa

Javni poziv Danube Region Programa

Najava 1. poziva za dostavljanje prijedloga projekata u okviru Danube Region Programa 2021-2027.

Prvi poziv za dostavljanje prijedloga projekata u okviru novog Programa za dunavsku regiju (Danube Region Programme) bit će objavljen u septembru 2022. godine. Poziv će biti otvoren za sve specifične ciljeve Programa.

Kako bi se potencijalnim aplikantima osiguralo dovoljno vremena za upoznavanje sa zahtjevima i procedurama poziva, kao i pravovremena priprema projekata, na web stranici Programa objavljeni su Priručnik za aplikante, Obrazac za iskazivanje interesa i Obrazac aplikacionog formulara: https://www.interreg-danube.eu/about-dtp/new-funding-2021-2027/how-to-apply/first-call.

Također je oformljena i grupa za traženje partnera na LinkedIn-u: https://lnkd.in/gPGWnZWz, a uskoro se očekuje i uspostavljanje matchmaking platforme.

Direkcija za evropske integracije poziva sve zainteresovane potencijalne aplikante da pravovremeno započnu pripreme za učešće u ovom pozivu, uz napomenu da aplikanti iz svih  država korisnica IPA-e, uključujući i Bosnu i Hercegovinu, u novom programu imaju mogućnost da budu vodeći partneri u projektima.

Izvor: https://www.mreza-mira.net

Close