SANACIJA ŠTETE NA POSLOVNOM INKUBATORU NASTALE USLIJED VREMENSKE NEPOGODE

Poslovni inkubator Zavidovići, koji funkcioniše u sklopu Razvojne agencije Zavidovići, već dugi niz godina predstavlja jedinstvenu odskočnu dasku za sve one koji se odluče po prvi put okušati u svijetu poduzetništva. Iz godine u godinu, u inkubator su dolazili start-up -i iz raznih oblasti, a trenutni kapaciteti  koje inkubator nudi su   odavno već popunjeni.

Nažalost, u decembru 2017.godine olujno nevrijeme je zadesilo Općinu Zavidovići, te napravilo velike štete na objektima Poslovnog inkubatora, posebno na objektu 3.  Naime,  budući da su zgrade inkubatora jako stare , podložne su  uticajima kiše, snijega, sunca i sl. U slučaju

većeg nevremena, štete su nažalost neizbježne. Proteklih godina, Razvojna agencija Zavidovići marljivo radi na saniranju šteta koje se  nažalost uporno ponavljaju, čime se  narušava kvaliteta ponude samog Inkubatora.

Nakon pomenutog nevremena iz 2017.godine,  i velikih šteta na krovovima zbog kojih je objekat 3 prokišnjavao u velikoj mjeri, vlada ZDK se odazvala  na poziv Razvojne agencije Zavidovići te donirala sredstva za sanaciju šteta. Izvršeni radovi će u budućnosti garantovati sigurnost od  sličnih nesreća i poboljšati uslove rada u Poslovnom inkubatoru Zavidovići.