POTPISAN UGOVOR ZA NABAVKU OPREME ZA ANALIZU ZEMLJIŠTA

 

U prostorijama Razvojne agencije Zavidovići, u utorak 26.06.2018. godine, potpisan je Ugovor o isporuci dijela laboratorijske opreme, a u okviru projekta „Unapređenje poljoprivredne proizvodnje kroz osnivanje agro-pedološke laboratorije”. Nakon provedenog postupka javne nabavke, najpovoljnija je bila ponuda preduzeća „AMT-METRIKS” d.o.o. Tešanj, čiji je ovlašteni zastupnik gosp. Ajdin Mešić, potpisao Ugovor sa direktorom Razvojne agencije Zavidovići, gosp. Aldinom Šušićem.

Projekat „Unapređenje poljoprivredne proizvodnje kroz osnivanje agro-pedološke laboratorije” predstavlja samo dio projekta uspostave Agro-inkubatora u okviru Poslovnog inkubatora Zavidovići a finansiran je od strane Ministarstva za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo ZE-DO kantona i općine Zavidovići. Procijenjena vrijednost I faze projekta je oko 11.000,00 KM.

Razvojna agencija trenutno završava radove neophodne za pripremu prostora u koji će biti smještena laboratorija (sanacija prostora te nabavka i ugradnja neophodnog namještaja) nakon čega će biti isporučena i instalirana sljedeća oprema: PH metri, konduktometar, stelirizatori, mjerači vlage, vodeno kupatilo, kao i mobilni PH metar i mjerač vlage za potrebe analize tla na terenu.

Ugradnja ove laboratorije je veliki korak ka realizovanju cilja Agencije za otvaranje Agroinkubatora, koji će u velikoj mjeri unaprijediti cjelokupnu poljoprivrednu proizvodnju na području Općine Zavidovići.

Leave a Comment