RAZ: Javni poziv za odabir korisnika projekta „Ekonomsko osnaživanje poljoprivrednih proizvođača kroz intenziviranje proizvodnje kornišona na općini Zavidovići“

Razvojna agencija Zavidovići je počela sa implementacijom novog projekta pod nazivom „Ekonomsko osnaživanje poljoprivrednih proizvođača kroz intenziviranje proizvodnje kornišona na općini Zavidovići“ . U projektu, pored agencije koja ima svojstvo implementatora, sudjeluju i Catholic Relief Services, kao donator, te općina Zavidovići i Opća zadruga “Za plod” kao partneri.

Realizacija ovog projekta podrazumijeva: podršku poljoprivrednim proizvođačima u nabavci poljoprivrednog paketa za proizvodnju kornišona na minimalnoj površini od 700 m², edukaciju poljoprivrednih proizvođača, praćenje i nadzor nad proizvodnjom od strane stručnog lica  i podršku kod plasmana proizvoda na tržište kroz potpisivanje ugovora s otkupljivačem.

Po projektu će biti izabrano 20 postojećih poljoprivrednih proizvođača koji imaju iskustva u bavljenju proizvodnjom kornišona i 20 novih korisnika koji se do sada nisu bavili ovom vrstom poljoprivedne proizvodnje.

U skladu sa gore navedenim, Razvojna agencija raspisuje javni poziv za odabir korisnika projekta na dan 20.02.2019.godine.

Prijavu/zahtjev za javni poziv mogu podnijeti fizička lica sa prebivalištem u općini Zavidovići koja  ispunjavaju uslove navedene u pozivu.

Javni poziv je otvoren 10 radnih dana od dana objavljivanja na oglasnoj ploči općine Zavidovići i službenoj web  stranicu  Razvojne agencije Zavidovići www.raz.ba , tj. do 07. 03.2019.godine.

Obrasci prijave i izjave se mogu preuzeti u uredu Razvojne agencije Zavidovići, Ul. Radnička 13, Zavidovići ili na web stranici RAZ-a www.raz.ba, a konačna odluka o izboru korisnika projekta će se donijeti nakon obilaska terena i posjete podnositelju zahtjeva.

U nastavku možete preuzeti cijeli tekst javnog poziva i prijavne obrasce:

        1. Javni poziv

        2. Prijavni obrazac

        3. Izjava